Liity jäseneksi!

Ratsasta hyvässä seurassa! Hyvien jäsenetujen lisäksi ratsastusseuratoiminta tarjoaa sinulle monipuolisia harrastusmahdollisuuksia ja kivan yhteisön, johon kuulua.

Ratsastusseuran jäsenenä saat tietoa ratsastuksesta ja hevosista.

MT-Team järjestää jäsenilleen mm. kursseja, valmennuksia, luentoja, retkiä sekä alennuksia mm. valmennuksista. Pääset mukaan aktiiviseen porukkaan. Nuorisotoiminnassa ja heppakerhoissa on monia mahdollisuuksia toteuttaa itseään ja opiskella hevostaitoja. Ratsastusseurassa voit osallistua kilpailuihin kilpailijana, tekijänä ja katsojana. Tapahtumien järjestämisessä on monella mahdollisuus osallistua ja onnistua. Yhdessä tekeminen on hauskaa! Ratsastusseuratoiminta tarjoaa myös lukuisia mahdollisuuksia toimia eri vapaaehtoistehtävissä.

Urheiluvakuutus

Kaikilla SRL:n jäsenmaksun maksaneilla on jäsenetuna tapaturmavakuutus, myös väliaikaisesti tai pysyvästi ulkomailla asuvilla. Green Card ja Green Card Plus -harrastajat kuuluvat myös ehdoiltaan samanlaisen tapaturmavakuutuksen piiriin. Lue lisää urheiluvakuutuksen ehdoista.

Muut SRL:n jäsenedut

 • Seuran jäsenenä saat Hippos-lehden jäsenetuna seitsemän kertaa vuodessa.
 • Voit suorittaa ratsastuksen hevostaito- ja ratsastusmerkkejä.
 • Voit osallistua ratsastuskilpailuihin.
 • Voit osallistua toimihenkilökoulutuksiin ja toimia koulutuksen jälkeen tuomarina, ratamestarina, stewardina jne.
 • Lisäksi voit hyödyntää useiden yhteistyökumppaneiden tarjoamat edut.

Lue lisää SRL:n muista jäseneduista!

Kannustimet

Seuran jäsenten kesken jaetaan tukirahaa kilpailutulosten perusteella ranking -sääntöjen mukaisesti. Säännöissä edellytetään, että kilpailija (tai hänen huoltajansa) on osallistunut toimihenkilö-/talkootehtäviin vähintään kolme kertaa kilpailukauden aikana. Yli 12-vuotiailta kilpailijoilta edellytetään, että on itse osallistunut talkootehtäviin vähintään kolme kertaa. Palkitsemisten osalta ranking –säännöt koskevat myös kilpailijoita, jotka ovat 12 v tai sen alle. Palkitseminen kaikkien osalta tapahtuu vain yhdessä kategoriassa.

Seura kustantaa myös suoritettavat hevostaito- ja ratsastusmerkit.

Seura maksaa SM kisoihin osallistuville jäsenille ilmoittautumis- ja lähtömaksut, edellyttäen, että on myös startannut. Seura maksaa myös aluemestaruuksissa tai harrastemestaruuksissa mitaleille päässeille ratsastajille ilmoittautumis- ja lähtömaksut ja joukkuekilpailuihin osallistuvien joukkueiden ilmoittautumismaksut.

D- ja A- luvan (vanhat alue- ja kansallinen lupa) lunastaneille seura maksaa luvan hinnasta takaisin 50 %, jos ratsastajalla on 5 sijoitusta kyseiseltä tasolta ja 100 %, jos ratsastajalla on 10 sijoitusta kyseiseltä kaudelta ja siltä tasolta jolle lupa on.

Tuet saa anomalla niitä johtokunnalta. Anomukseen on liitettävä mukaan ”todistus” osallistumisesta (esim. tuloste Kipasta). Lisäksi seuran järjestämissä 1 –tason kisoissa seuran omat jäsenen saavat osallistumismaksuista huomattavan alennuksen.

Seuran hevoskerhojen vetäjät saavat korvauksen pitämistään kerhoista. Seura myös hoitaa Nuori Suomi perus- ja/tai jatkokoulutukseen osallistuvan osallistumiskustannukset.

Seura palkitsee aktiivisia toimihenkilöitä sopivaksi katsomallaan tavalla ja maksaa alueen ja liiton kokouksiin osallistuvien virallisten edustajien osallistumiskustannukset.

MT-TEAM muut jäsenedut

 • Alennus MT-TEAMin järjestämistä Mikon valmennuksista
 • Alennukset seuran kilpailuissa lähtömaksuista (myös kannatusjäsenille)
 • 10% alennus Suomen ratsutarvikkeen Turun myymälästä
 • Lisäksi muita vaihtuvia etuja, kuten Q-kirjakaupasta Liedossa alennus hevoskirjoista ja askartelutarvikkeista, alennuksia hevostapahtumien pääsylipuista, yhteistilauksella seuran kautta vaatteita (mm. tuulipuvut) jne.

l

Miten jäseneksi?

Voit liittyä jäseneksi täyttämällä lomakkeen
https://liity.ratsastus.fi/ tai laittamalla viestiä jäsensihteerille osoitteeseen sara.ruohonen@outlook.com .

Liittyessäsi muista mainita:

 • Nimesi
 • Osoitteesi
 • Henkilötunnuksesi
 • Sähköpostiosoitteesi
 • Vanha sportti-id numerosi mikäli olet ollut aiemmin jonkun muun seuran jäsen (nro löytyy jäsenkortistasi)
 • Jäsenlaji: seniori / juniori (alle 18v)/ perhejäsen / kannatusjäsen

Jäsenmaksut vuonna 2023

Seniorijäsen 59€
Juniorijäsen  51€
Perhejäsen seniori  34€ ja juniori  28€
Kannatusjäsenmaksu on  20€

Varsinainen jäsenyys ja perhejäsenyys sisältävät SRL:n jäsenyyden sekä seurajäsenyyden ja kaikki SRL:n ja seuran jäsenedut (perhejäsenyydellä rajoitettu oikeus kilpailu- ja toimihenkilöoikeuksiin).

Kannatusjäsenyys sisältää oikeuden osallistua seuran jäsenille rajattuun toimintaan (kuten seurakilpailut jotka on rajattu MT-TEAMin jäsenille) sekä alennukset kilpailujen lähtömaksuissa, mikäli kilpailukutsussa on mainittu MT-TEAMin jäsenille alennus lähtömaksuista. Kannatusjäsenyys ei sisällä SRL:n jäsenyyttä eikä näin ollen myöskään vakuutusta ym. etuja. Kannatusjäsen ei myöskään ole oikeutettu rahallisiin seura-alennuksiin, kilpailujen lähtömaksuja lukuunottamatta.